University building in France

21 The project must convey a high standard of architec- tural quality in the way it addresses cultural and physical factors. With space and form of utmost significance, the construction must have a lasting aesthetic impact on its surrounding environment. The building’s industrial character firmly embeds the school in its urban context, formerly dominated by industrial warehouses and transport infrastruc- tures. The sheen of corrugated metal and translucency of polycarbonate panelling adorns the school’s raw and bare aesthetic and modulates its interior lighting. The school’s perceptual periphery is blurred by the polycarbonate façade. The façade’s extension to the boundary of the site suggests that the school is not restricted to the site that it stands on, but includes all the spaces and views surrounding it. The building provides the city center of Nantes with culturally valuable indoor and outdoor spaces. In particular, the panoramic rooftop serves as a unique location to host large-scale cultural events. Generosity of space is a fundamental design principle espoused by the architects, providing its users with comfortable, adaptable, and multi- functional spaces.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzQ3ODc=